Charlottenlund VGS > Om oss > Aktuelt > Statsrådbesøk

Statsrådbesøk

(Faksimile, Adressa+)

Onsdag 11. mai besøkte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen Charlottenlund VGS. Besøket var i anledning universitetsskolesamarbeidet med NTNU. Under besøket fikk statsråden se både yrkesfaglige undervisningslokaler, demonstrasjon av en CNC-maskin og skolens laboratorium for framtidens klasserom.

NTNU-rektor Gunnar Bovim vil at alle landets skoler skal ha minst en ansatt med doktorgrad. I tillegg vil han at de to universitetsskolene Charlottenlund videregående og Charlottenlund ungdomsskole skal danne mønster for andre universitetsskoler i landet. NTNU har sammen med skolene ambisjon om å drive stor grad av skoleforskning i selve skolen.

På Charlottenlund har det første halvåret som universitetsskoler vært brukt til å utdanne veiledere for lærerstudenter. Til høsten starter forskningen, blant annet med fire doktorgradsstipendiater finansiert av NTNU, Sør-Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune.

Les Adresseavisens dekning av statsrådbesøket på Adressa+ (abonnement)

Se NRK sin reportasje på nett