Charlottenlund VGS > Om oss > Aktuelt > Salsa på timeplanen

Salsa på timeplanen

”Uno dos tres cuatro” roper Lazaro "Lachy" Pedroso, salsalæreren fra Cuba som nå er på norgesbesøk for å gi norske elever en ekte cubansk innføring i dans.

Torsdag 18. september er Auditoriet Ringve på Charlottenlund fylt til randen av spanskelever fra 2. trinn studiespesialisering. Tidligere i uka har også 1. trinn fått prøvd seg.

Pedroso og partneren Tamara Toledo Alonso holder koken – de fleste i rommet ser ut til å kose seg.

Salsa på timeplanen

Stian Sæther Sandberg og Maria Bahramfarsi følger konsentrert med på instruksene.

- Skikkelig artig!, syns andreklassingen Stian Sæther Sandberg etterpå. Han og kameratene hadde på forhånd bestemt seg for å ta den helt ut. Ikke så de ut til å la seg hemme av at all undervisninga skjedde på spansk, heller.

- Det var litt vanskelig å henge med på spansken, men det ble lettere å forstå siden instruktørene brukte kroppsspråk.

Det er mye spansk kultur i spanskfaget, og Stian syns det er bra å kunne lære om kulturen fra noen som er fra et spansktalende land.

- Det er mange fordeler med å vise elevene at fremmedspråk er mye mer en å pugge gloser og grammatikk. Kultur er viktig og artig!, sier spansklærer Victor Muñoz, som er initiativtager til besøket sammen med Strinda/Thora Storm-lærer Mariann Fiksdal.

Salsalærerne

Begge danselærerne er tilknyttet den anerkjente danseskolen til Omaida Pereira i Havanna.