Charlottenlund VGS > Om oss > Aktuelt > Internasjonale prosjekter

Internasjonale prosjekter

Internasjonale prosjekter Cha

Bildene i saken er fra ulike internasjonale turer til våre utvekslingsland.

Per idag har Charlottenlund videregående skole samarbeidsprosjekt med hele 10 land! Disse er Estland, Island, Tyskland, Finland, England, Nederland, Frankrike, Slovakia, Danmark og Palestina. Dette betyr at elever som ønsker utveksling har veldig gode muligheter for det hos oss.

En oversikt over prosjekter og partnerskap, oppdatert februar 2015:

KA2 “Fullføring av videregående skole” (2014-2017)

- Utveksle ideer for hvordan vi kan få et større antall elever til å fullføre videregående skole innen normert tid

- Utvikle et sett med praktiske verktøy

- Sammenligne bruk av statistikk

Partnere: Richard-Riemerschmid Berufskolleg (GER), ROC Noorderport (NED), Verkmenntaskólinn á Akureyri (ISL), Tech College Aalborg  (DEN), Axxell Utbildning (FIN)

KA1 “WorkQual” (2014-2016)

Forbedre samarbeid på tvers av skolene og arbeidslivet: Kvalitetsstyring og mentorarbeid i arbeidslivet.

Partnere: EPLEFPA Jules Rieffel (FRA), Broadshoulders Ltf. (ENG), IFSAT foundation (NED), Verkmenntaskólinn á Akureyri (ISL), Axxell Utbildning (FIN)

KA2 Utvekslingsskole (2014-2017)

Internasjonal samarbeidsavtale om å motta utvekslingsstudenter i praksisperioder.

Partnere: Richard-Riemerschmid Berufskolleg (GER), Axxell Utbildning (FIN)

Nordplus Junior

”Teknisk og industriell utdanning i Midt-Norge” 2014-2016

Utveksling av studenter og lærere innen teknisk- og industriell produksjon

Partner: Verkmenntaskólinn á Akureyri (ISL)

“Lik, men forskjellig: Øke kvaliteten på kunst-, håndtverks- og frisørutdanning gjennom samarbeid mellom Island og Norge” (2014-2017)

- Utveksling av studenter og lærere, og produkter og kunnskap innen kunst, håndtverk og frisør

- Profesjonell utveksling av ideer

- Utforske muligheten for praksis/felles lærlingetid

Partner: Verkmenntaskólinn á Akureyri (ISL)

Norway Grants

“Happy School” (2014-2016)

Identifisere utfordringer i studentengasjering, samle ideer for å få undervisningen mer engasjerende og elevfokusert.

Partner: Tostamaa Keskool (EST)

“Moderne teknologi og moderne utdanning” (2014-2016)

Student, teacher and school leader exchange, focusing on use of alternate learning arenas and ICT.

Partner: Spojená škola (SVK)

STFK

Profesjonelt samarbeid (2008-)

Samarbeid om dramaproduksjoner, utveksling av studenter og lærere, kulturell utveksling

Partner: Ashtar Theatre College (Ramallah)

Utveksling av billakkerere og malere (2014-2015)

Utveksling og korte praksisperioder for malere.

Partnere: Richard-Riemerschmid Berufskolleg (GER), Byåsen videregående skole (NOR)

I tillegg til dette søker vi om utvekslingsmidler fra Erasmus+ KA1 fra våren 2015. Fokus i dette prosjektet ligger på yrkesfagene på skolen vår.