Charlottenlund VGS > Om oss > Aktuelt > OL-bronse til Charlottenlund-elev

OL-bronse til Charlottenlund-elev

Kristine Fleten

I slutten av september gikk The International Earth Science Olympiad av stabelen i Santander, og Charlottenlund-elev Kristine Fleten representerte Norge sammen med tre andre elever fra henholdsvis Oslo og Stavanger. Ut fra nærmere 300 elever fra 23 videregående skoler i Norge ble hun en av de fire som kvalifiserte seg til å reise til Spania.

Hun endte til slutt opp med en bronse, som betyr at hun hevdet seg blant de 60% beste i konkurransen. Medaljene ble gitt etter sammenlagtresultatene fra de 5 eksamenene (4 teoretiske der alle geofaglige temaer var blandet, og én praktisk). Eksamenene tok deltakerne helt individuelt, landene samarbeidet aldri.

I tillegg til individuelle prøver, hadde de en praktisk lagkonkurranse kalt ITFI (International Team Field Investigation). Der ble de delt opp i grupper med 10 personer fra forskjellige land på hvert lag. Kristine syns det var kjempespennende å samarbeide med så mange forskjellige talentfulle og hyggelige folk. Funnene skulle til slutt presenteres (på engelsk så klart) foran alle studentene, mentorene, observatørene og ikke minst juryen. Kristine sin gruppe vant prisen for "Best Scientific Research".

- Det var en kjempeopplevelse der jeg lærte utrolig mye geofag-relatert, men også sosialt siden vi ble kjent med så mange trivelige mennesker fra forskjellige land. Selv om det var en konkurranse var den sosiale stemningen på topp både før, mellom og etter eksamenene, sier Kristine.

I år er første gang norske elever deltar i denne konkurransen, og som de eneste skandinavene fikk de bryne seg mot ungdommer fra 5 kontinenter og 21 land.