Charlottenlund VGS > Fagtilbud > Musikk, dans og drama > Samarbeid med Ramallah

Samarbeid med Ramallah

RamallahWallPlakat

Bilder fra Ramallah-tur våren 2015. Foto: Elevene

Dramalinja har siden 2009 hatt et samarbeid med Ashtar Theatre i Ramallah. Tre ganger tidligere har elever og lærere reist til Vestbredden og Ramallah. Alle gangene har elevene laget forestillinger på forhånd, som har blitt vist på skoler rundt om i Ramallah og i Øst-Jerusalem.

I januar 2015 hadde Charlottenlund vgs besøk av de to palestinske ungdommene, Nizar og Muna, som hadde med seg teaterlærer Edward. Sammen med dramaelever og lærere fra Charlottenlund produserte de en forumteaterforestilling som også ble framført i Palestina i april/mai, da sju av våre elever var på besøk der. Les mer om oppholdet på bloggen de opprettet.

Samarbeidet med Ashtar Theatre har eksistert siden det ble startet på Ringve i 2008. Etter sammenslåinga av Ringve og Brundalen til Charlottenlund vgs har samarbeidet fortsatt. Sør-Trøndelag Fylkeskommune finansierer i sin helhet samarbeidet. Uten denne finansieringen ville ikke samarbeidet vært mulig.

Målet for vårt samarbeid er at ungdommer fra Trondheim og ungdommer fra de palestinske områdene skal lage teater sammen. Vi mener dette er en god måte å forstå andre mennesker på. Det meste av tiden de palestinske ungdommene er her, bor de hos familiene til elever i 1. klasse drama, noe som gir en ekstra god mulighet til å bli kjent med hverandre sine kulturer.